Mimmsan Vimmsan

Riktigt soft kväll! Har vart hos käre Mimmi med Zelda Bellan och Freddi, vi har suttit och snackat, druckit te och sjungit som fan. Superroligt.

Mimmis grannar lär inte ha vart så glada eftersom att vi satt och sjöng/skrek kl 1! Men sjukt roligt var det iallafall.

 

Imorgon är det nyår. Mina syskon och deras killar/tjej har kommit hit så nu är det fullt i varenda säng. Jag får sova på soffan. Så imorgon ska vi äta vääärsta stora middagen och sen ska vi kanske spela spel om vi hinner. Jag ska ner till Freddi runt 10-11 någongång så ska vi fira jag och några stycken. Sen sticker vi nog ner till hamnen och träffar alla människor som är där.. Vart vi hamnar sen återstår att se ;)
Och vem som blir nyårskyssen iår får vi också se.

Godnatt folket, nu ska jag se på film!


Jullov

Japp! Idag skedde det vi alla väntade på. JULLOV!
Och vilken mysig dag jag har haft.
Stack ner till parkan med några kompisar efter skolan och firade jullovet med godis och läsk. Sen åkte jag och Zelda in till Stockholm och mötte upp Mimmi. Vi strosade runt i några affärer tills vi hade uträttat våra ärenden. Tog bussen tillbaka till lilla Vaxholm, stack till mimmi och hade kudd- och banankrig. Mogna tjejer ;)
Sen gjorde vi middag, (Eller det var egentligen Mimmi som gjorde den..) pasta och köttbullar. Sen började vi flumma igen och körde en vattenlek. Man skulle fylla hela munnen med vatten och sen nynna en låt. Det gick inte bra för någon av oss, det minsta man kan säga var bordet måste ha fått fuktskador..
Sen drog vi upp till mig och lämnade lite grejer, sen åkte vi ner till Zelda och var där ett tag och funderade på vad vi skulle hitta på. Så vi tog med oss varsin plastpåse och varsitt värmeljus och gick och satte oss vid batteriet på en bänk, tände ljusen och hade en riktigt mysig stund. Sen åkte vi upp till statoil och köpte lite skit som kommer sätta sig direkt på magen ;)
Och tillbaka ner till Zelda, gjorde te. Slog in Zeldas julklappar till hennes familj. Och nu sitter jag här, snart sovsugen.
Fick värsta köldknäppen förut typ, så jag bytte om till mjukisar och drog upp sockorna så långt det gick och virade halsduken flera varv samt höjde värmen på elementet. Så jag hoppas värmen är tillbaka i min kropp snart igen.

SNÖ

Att sitta inne i klassrummet, dessvärre är det svinkallt i skolan, och se hur det är snöstorm utanför det kallar jag början på en bra jul. Tråkigt att det kommer vara kallt och snö ute på kvällarna nu framöver så det kommer nog inte bli sena utekvällar för min del.
Var ute med hunden förut när stormen lagt sig, halsduk, vantar, sockor, varma skor och jackan knäppt ända upp till halsen åkte på och det var riktigt skönt ute! La mig i snön medan hunden gick runt och luktade överallt. Kände sen att det var dags att resa sig upp när hon kom och slickade mig i ansiktet.


Imorgon är det jul. Eller nästan, jullovet börjar imorgon. UNDERBART!
Får sovmorgon till 20 över nio och slutar tolv. Då ska jag och Zelda ner till Magasinet i Vaxholm och kolla på julklappar och sen ska vi och Mimmi in till stan en snabbis. Kameran får hänga med imorgon om jag kommer ihåg att ladda. Freddi och Johanna ska sjunga en sång och Vicki och Sara ska sjunga en. Klipp från det kanske kommer imorgon.


Foto: okänd.


do they know it´s christmas time at all?

Nej! Fy och usch! Kylan blir bara värre och värre! Det här fungerar inte längre. Iskallt på morgonen när man klivit upp ur sängen, iskallt i skolan, och iskallt när man ska hem igen.
Idag när jag gick hem från Sara drog jag upp dragkedjan på jackan hela vägen upp, lindade halsduken så många varv det gick ända upp till näsan och drog på mig luvan. Kom på efteråt att vantarna låg i innerfickan, men dom fick ligga kvar. Men det var fortfarande kallt.. Men nu har jag äntligen fått ett par sockor, mina var putsväck. Så nu kanske tårna slipper bli isbitar varje dag.

High together

Igår kom jag på en sak. Jag kom på hur skönt det egentligen är att åka bil långt. Man sitter med musiken på högsta volym, tittar ut genom fönstret och bara drömmer sig bort. Tankarna kommer ikapp en, man sitter och tänker igenom allt. Alla misstag, alla konflikter. Allt man gjort. Hela livet snabbspolat.
Fast när man väl sitter där, då kommer man inte ur det förrens man är framme. Man får endast en paus om man stannar vid en mack så man får rensa tankarna några minuter. Sen när man är tillbaka i bilen igen, då kommer dom sakta men säkert tillbaka.

Under dom fyra timmarna jag åkte bil igår kom jag att tänka på att jag har förändrats. Det har vi alla.
Det jag gillade för ett år sen, gillar jag inte nu. Det jag inte gillade då, gillar jag nu.
Det jag gjorde för ett år sen, gör jag inte nu.. Det jag inte gjorde då, gör jag nu.

Noob.

Imorgon är det Nob-dagen i skolan. Man ska vara finklädd, och jag kommer lyckas! Höhö.. Nej, jag vet inte vad jag ska ha på mig. Bestämmer det imorgon. Börjar kl 10 så det är jätteskönt.


Idag dog min mobil. Eller skärmen dog, och i samband med det så dog mobilen också. Den fungerar som vanligt bara att man inte kan se vad man gör. Och det suger när man hör hur det vibrerar men man kan inte kolla smset. Och jag kan inte kolla klockan eller något annat heller för den delen..
På fredag är det lucia. Vi ska samlas redan klockan 7 (?) i kyrkan för repetition.. Sen börjar tåget vid åtta.
Sen bär det av till Josefin i Jönköping/Huskvarna där resten av helgen ska spenderas. Yippie! Kan knappt vänta.. Hoppas ni förstår ironin.
Ingen mobil, ingen dator om jag inte lånar Josses, bara strosa runt på stan om dagarna. Men man får göra det bästa av situtiationen, jag slipper iallafall stå utanför Statoil och frysa hela helgen. Det kan ju faktiskt bli ganska kul att spela kort varje kväll.


Sovgott

Idag har jag endast tillbringat dagen med Zelda. Vi har kollat på film och Kaspar i Nudådalen. Kom hem för en timme sen ungefär, blev inte mycket plugg för våran del, men vad hade man förväntat sig lixom? Blev mest garv och snack som vanligt. Eller jag lärde Zelda göra ett korsningsschema, men det var allt vi lyckades med.
Och nu är jag så otroligt trött att jag kommer somna vilken sekund som helst. Somnade vid två.
Nu ska jag däcka. Godnatt.

sagoland

En gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm.
Jag ser oss ibland i mitt sagoland, där vi ses och umgås en stund.

Det var då det.


Hejdå -09?

Fantasin har flugit iväg. Försvunnit. Precis som 2009. Om 28 dagar är det ett nytt år. Shit, det här året har verkligen farit iväg. Känns som att det var skolavslutning i åttan för bara en vecka sen. Den här terminen är snart slut, bara två veckor kvar. Snart är det dags för årets betyg, lucia, jul och höjdpunkten nyår.
Är inte så taggad på nytt år. Eller jo, att börja om. På nytt. Igen. Göra om samma misstag en gång till, att allt upprepas. Ända skillnaden är att man är äldre, klokare kan ju disskuteras.. På ett sätt hoppas jag nästan att allt det här året går i repris om tre veckor, så man kan göra om. Och göra rätt.
Men ska man verkligen bara vinka, le och säga adjö till året som är? Det har hänt så mycket under 2009, början på ett liv. Mitt liv.
Så många minnen.. Nyår, Lägenheten, Sommarlovet. Alla gånger på klotterberget i somras, nere på bryggan med sol och bad, dom gångerna vi var hemma hos Niklas, de nya människorna man lärt känna. När jag och Zelda åkte in till stora staden Stockholm, satte oss på det mysigaste caféet och pratade om allt mellan himmel och jord. Det var det som gjorde mitt år speciellt.

Tack till alla. Ni har gjort mig glada och ledsna, ännu gladare och ännu ledsnare. Men det gjorde livet intressant.

Zelda, jag tror du vet vad jag tänker på när den här låter kommer upp i skallen.